Japanse Ramen Noedelsoep

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 porties

Składniki

  • varkensbuik vlees, ontbeend, met zwoerd
    200 g
  • teentjes knoflook
    2
  • Japanse sojasaus (of shoyu)
    30 g
  • sesamolie
    5 g
  • water
    1200 g
  • gedroogde noedels ramen
    190 g
  • jonge spinazie, vers
    50 g
  • kippenbouillon
    380 g
  • rijstazijn zwart
    ½ tl
  • gember, vers wortel gesneden (3 mm)
    1 kleine stukjes
  • pikante paprikapoeder
    ¼ tl
  • ei
    1
  • nori vellen (9 cm x 3,5 cm)
    6
  • zoete maïskorrel, uit blik
    2 eetlepels
  • lente-ui in dunne plakjes, voor de garnering
    1
  • geroosterd sesamzaad voor garnering
    1 tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 2966.6 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 4584.7 kJ / 1095.8 kcal
Tłuszcz 77.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 28.8 g
Węglowodany 69.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...