Tunesische Chorba

Tunesische Chorba

3.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porties

Składniki

  • ui doormidden gesneden
    1
  • knoflookteentjes
    2
  • verse koriander met stengels (waarvan 4 gehakt)
    14 takjes
  • olijfolie
    20 g
  • karwij, gemalen
    1 afgestreken tl
  • kurkuma, gedroogd, gemalen
    1 afgestreken tl
  • Ras el Hanout
    1 afgestreken tl
  • kippenborstfilet in reepjes gesneden
    200 g
  • tomaat gesneden in dobbelstenen
    1
  • tomatenpuree
    30 g
  • zout
    ½ tl
  • water
    800 g
  • gerstgriesmeel tchicha type (zie tips)
    250 g
  • witte kikkererwten, uit blik uitgelekt
    200 g
  • citroensap (opcjonalnie)
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 471 mg
Białko 31 g
Kalorie 2705 kJ / 638.8 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 104.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...