Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelgratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln, mehligkochend in dünnen Scheiben (3 mm)800 g
-
Gruyère in Stücken (2-3 cm)65 g
-
Knoblauchzehe1
-
Vollrahm270 g
-
Salz⅔ TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen1 Prise
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
541.8 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1905.3 kJ /
455.4 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
18.6 g
Węglowodany
37.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Choche wiä no niä.
203 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Pfannkuchen
1 godz. 15 min
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 10 min
Blitz Béchamel
15 min
Triple-Chocolate-Muffins
50 min
Spätzle mit Spargel-Bärlauch-Rahmsauce
45 min
Muffins mit Schoggi aus dem Egg poacher
40 min
Apfelkuchen mit Streuseln (TM5)
2 godz. 30 min
Schweinshalssteak mit Knoblauch-Tomaten-Butter
1 godz.
Lauwarme Schoggi-Küchlein aus dem Nester
50 min
Gebratenes Poulet auf Most-Gemüse
2 godz.
Poulet mit Kräuter-Zitronensauce und Reis
45 min
Pizzateig
49 godz. 30 min