Macarons al pistacchio

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
45 pezzi

Składniki

Ganache al pistacchio
  • 75 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 210 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 110 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 110 g di burro
  • 3 gocce di estratto di mandorla naturale
Macarons al pistacchio
  • 120 g di mandorle pelate (vedere consigli)
  • 150 g di zucchero a velo (vedi suggerimenti)
  • 150 g di albume (vedere consigli)
  • 150 g di zucchero semolato
  • 3 punte di coltello di colorante alimentare verde (vedere consigli)
  • 1 pizzico di colorante alimentare giallo

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 11.5 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 429.5 kJ / 102.6 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...