Urządzenia i Akcesoria
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
40 - 65 g cukru
-
8 - 10 łyżeczek kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
-
530 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
-
670 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
bita śmietana (opcjonalnie) kokosowa, do podania (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
16.2 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
1010 kJ /
241.4 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
34.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3 godz.
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10 min
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Czekoladowa kawa mrożona
10 min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min
Kawa latte
10 min