Torta soffice alla ricotta e al cioccolato

Torta soffice alla ricotta e al cioccolato

4.6 22 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
8 fette

Składniki

  • 100 g di cioccolato a pezzi
  • 200 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 130 g di zucchero
  • 2 uova
  • 130 g di farina tipo 00
  • ⅔ bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 - 1 ½ cucchiaio di cacao amaro in polvere
  • 1 - 1 ½ cucchiaio di zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 fette

Sód 1163.2 mg
Białko 53.6 g
Kalorie 8414.2 kJ / 2011 kcal
Tłuszcz 67.3 g
Błonnik 11.9 g
Tłuszcz nasycony 38.2 g
Węglowodany 318.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...