Urządzenia i Akcesoria
Sangrita
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
250 g
Składniki
-
170 g soku pomidorowego
-
15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
15 g syropu barmańskiego grenadina
-
5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 g ogórka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
15 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1 mały kawałek papryczki chili jalapeño, marynowanej (ok. 2 g)
-
⅓ łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki sosu sojowego1 ¼ łyżeczki przyprawy Maggi
-
1 ¼ łyżeczki sosu Worcestershire
-
⅓ łyżeczka sos Tabasco® lub do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
286.2 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
167.3 kJ /
40 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Shoty malinowe
5 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min
Limoncello
192 godz. 30 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
10 min
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 min
Kawa parzona
20 min
Lemoniada brazylijska
10 min
Lemoniada detox (TM5)
35 min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25 min
Chrupiące jajka onsen z kapustą
2 godz.
Imbirowo-kurkumowe shoty na odporność
10 min