Urządzenia i Akcesoria
Cytryny w syropie imbirowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 słoiki
Składniki
-
350 g cukru
-
290 g wody
-
95 - 100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
25 - 35 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 - 5 cytrynę ekologicznych, pokrojonych w 3 mm plastry, bez pestek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
6.3 mg
Białko
1 g
Kalorie
1543.5 kJ /
368.9 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
96.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Likier Toffifee®
20 min
Likier krówkowy
10 min
Kandyzowane orzeszki ziemne
3 godz. 20 min
Papryka po chorwacku (TM5)
35 min
Pomarańcze w syropie goździkowym
35 min
Dalgona coffee classic (kawa po koreańsku)
10 min
Syrop imbirowy
1 godz. 45 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Syrop z fiołków
2 godz. 30 min
Syrop piernikowy
1 godz. 10 min
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min
Thermomoc – napój wzmacniający odporność
10 min