Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe muffinki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
18 sztuk
Składniki
-
300 g mąki pszennej
-
300 - 350 g cukru (patrz wskazówka)
-
75 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
300 g mleka
-
150 g oleju
-
3 jajka
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
¾ łyżeczki kardamonu, mielonego¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 ½ łyżeczki aromatu waniliowego (opcjonalnie)
-
cukier puder do oprószenia lub lukier, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
81.7 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
989 kJ /
236.4 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 Std.
Szwedzkie pierniczki
1 Std. 30 Min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 Std. 45 Min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 Std. 5 Min
Ciasteczka maślane
40 Min
Muffinki z czekoladą
45 Min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40 Min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 Min
Muffinki czekoladowe
50 Min
Pierniczki alpejskie
25 Std. 25 Min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 Min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 Min