Porçini Mantarlı Tagliatelle

Porçini Mantarlı Tagliatelle

4.8 4 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porsiyon

Składniki

  • taze maydanoz sadece yaprakları
    10 g
  • diş sarımsak dörde bölünmüş
    ½
  • zeytinyağı 0.75 yk ekstra zeytinyağı
    15 g
  • taze porçini mantarı küçük boy, dilimlenmiş (1 cm)
    50 g
    15 g kurutulmuş porcini mantarı, 20 dk ılık suda bekletilmiş, süzülmüş, küçük parçalara bölünmüş
  • kültür mantarı ince dilimlenmiş (1 cm)
    50 g
  • tuz damak tadına göre ekstra tuz
    1 ¼ tk
  • su
    1200 g
  • tagliatelle makarna (yumurtalı uzun kuru makarna)
    150 g
  • taze toz karabiber damak tadına göre
    1 tutam

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 1197.2 mg
Białko 11.4 g
Kalorie 1685.5 kJ / 402.9 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 58.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...