Impasto per pizza

4.8 199 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 330 g di acqua a temperatura ambiente
  • 1 ½ cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
    1 ½ cucchiaino di malto in polvere
  • 25 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    3 cucchiaini di lievito di birra disidratato, sbriciolato
  • 600 g di farina di forza (o manitoba)
  • 45 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 588.3 mg
Białko 14 g
Kalorie 1855.8 kJ / 443.6 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 74.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...