Mango Chutney

Mango Chutney

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
500 g

Składniki

  • Sichuan peppercorns
    ½ Tbsp
    1 tsp black peppercorns, plus 1 tsp finely grated lemon zest
  • garlic clove
    1
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    5 g
  • onion quartered
    40 g
  • water
    10 g
  • raw cane sugar
    130 g
  • mangoes flesh only, cut in pieces
    350 g
  • raisins
    50 g
  • vinegar
    60 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 20 g

Sód 48.6 mg
Białko 0.2 g
Kalorie 149.8 kJ / 35.8 kcal
Tłuszcz 0.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 9.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...