Urządzenia i Akcesoria
Mashed potatoes
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 portions
Składniki
-
floury potatoes , peeled, cut in slices (0.5 cm, see tip)500 g
-
salt½ tsp
-
milk180 g
-
butter , cut in pieces15 g
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
1260.1 kJ /
301.2 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
48.1 g
Tłuszcz
9.3 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Błonnik
5.5 g
Sód
635.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy mushroom soup
20 min
Mashed Potatoes
30 min
Pasta in tomato sauce with chorizo
25 min
Shortcrust pastry
5 min
Basic bread dough
5 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Boiled eggs
20 min
Steamed rice
25 min
Meatballs with tomato sauce
45 min
Béchamel sauce
15 min
Cauliflower cheese
55 min
Tomato sauce
40 min