Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
梅子酱
- 2 颗 去核青梅 ,腌渍过的
- 2 瓣 蒜头
- 1 茶匙 糖
- 1 片 姜
- ½ 茶匙 米酒
- ½ 茶匙 淀粉
- 1 茶匙 油
- ¼ 茶匙 盐
梅子蒸蟹
- 2 只 花蟹
- 500 克 水 ,蒸煮用
- 柠檬汁 ,适量,依个人口味调整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.8 g