Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Butter, weich
- 250 g Schlagobers
- Staubzucker zum Bestreuen
- 1 Päckchen Vanillezucker
- 1 EL Zitronenschale, gerieben
- 3 Eier
- 220 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Backpulver
- 400 g Beeren, gemischt, frisch oder tiefgekühlt
- 20 g Milch
- 40 g Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1295 kJ / 309 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Tiramisu
3sa
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1j
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Blaubeer-Blondies
1j
Obstkuchen
1j
Ölkuchen mit Marillen
1j
Schwarzer Weichselkuchen
1j 30 menit
Schneller Beerenstrudel
50 menit
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2j
Tante Poldis Nussgugelhupf
1j 30 menit
Schneller Apfelkuchen
1j 30 menit