Torta margherita (senza glutine)

Torta margherita (senza glutine)

3.5 45 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 porzioni

Składniki

  • 230 g zucchero
  • 2 pezzi di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 4 uova
  • 2 tuorli
  • 50 g olio di semi di girasole + q.b.
    50 g di burro, fuso freddo + q.b.
  • 120 g di farina mix per dolci, come da capitolo Basi + q.b.
  • 130 g di fecola di patate consentita da prontuario
  • 1 bustina di vaniglia in polvere consentita da prontuario
  • 1 pizzico di sale
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci consentito da prontuario

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.7 g
Kalorie 916 kJ / 219 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...