Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di polpa di zucca, mondata e a tocchi
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova
- 300 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 60 g di amaretti sbriciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di limone e mandorle
1h 20min
Torta di mele e nocciole
1h
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Torta di carote
1sa 10 dk
Torta ai cachi e amaretti
1h
Torta di castagne integrale
1h 30min
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Muffin noci e mele renette
50min
Torta integrale di mele
45 Min
Torta all'amaretto con crema
1h 5min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min
Plumcake alle mele
1h