Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 300 g water
- 15 g verse gist
- 500 g bloem
- 15 g fijn zout
- 2 tl gedroogd gemalen kurkuma
- 30 g koriander
- 30 g verse muntblaadjes
- 30 g verse bladpeterselie
Gekruid vlees voor de vulling
- 100 g ui, gehalveerd
- 50 g gele paprika, in stukken
- 50 g paprika, rode, in stukken
- 30 g koriander
- 30 g verse muntblaadjes
- 30 g verse bladpeterselie
- 300 g rundergehakt
- 2 snuifjes fijn zout, naar smaak
- 2 snuifjes paprika, naar smaak
- 2 tl gedroogd gemalen kurkuma
- 1 snuifje gemalen komijn
Assemblage
- olijfolie om te frituren, plus extra om de handen in te vetten
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 2134 kJ / 510 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
Brak ocen
Pulled barbecue jackfruit
25 Min
Tiramisu met chocolade en chili
Brak ocen
Fatayer met kaas en munt
2 Std.
Batbout met kaas
30 Min
Muntthee
25 Min
Harira
7h
Pizza lahmacun a la Turk
1 Std.
Ezogelin Soep
1h 5min
Drie soorten melk cake
Brak ocen
Bulgur en rode linzensoep
50 Min
Gevulde kalkoenborst
Brak ocen