Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)

Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 stuks

Składniki

Deeg
  • water
    300 g
  • verse gist
    15 g
  • bloem
    500 g
  • fijn zout
    15 g
  • gedroogde gemalen kurkuma
    2 tl
  • koriander
    30 g
  • verse muntblaadjes
    30 g
  • verse bladpeterselie
    30 g
Gekruid vlees voor de vulling
  • ui gehalveerd
    100 g
  • gele paprika in stukken
    50 g
  • paprika, rode in stukken
    50 g
  • koriander
    30 g
  • verse muntblaadjes
    30 g
  • verse bladpeterselie
    30 g
  • rundergehakt
    300 g
  • fijn zout naar smaak
    2 snuifjes
  • paprika naar smaak
    2 snuifjes
  • gedroogde gemalen kurkuma
    2 tl
  • gemalen komijn
    1 snuifje
Assemblage
  • olijfolie om te frituren, plus extra om de handen in te vetten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Białko 17 g
Kalorie 2134 kJ / 510 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...