Urządzenia i Akcesoria
Uramaki Sushi met Tempura Garnalen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
36 stuk
Składniki
-
rauwe scampi, gepeld20
-
water plus extra voor borstelen1000 gram
-
sushirijst goed afgespoeld250 g
-
rijstazijn plus 2 eetlepels om te borstelen2 eetlepel
-
suiker1 tl
-
zeezout1 tl
-
sriracha saus3 tl
-
mayonaise (kewpie)3 el
-
zonnebloemolie om te bakken
-
bloem140 g
-
maïzena (zetmeel)1 el
-
mineraal water, bruisend260 g
-
nori vel4 vel
-
geroosterd sesamzaad2 el
-
verse jalapeñopepertjes in luciferstokjes gesneden2
-
komkommer in luciferstokjes gesneden, ontpit¼
-
avocado dun gesneden (2 mm)½
-
sojasaus om te dippen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 stuk
Białko
1.2 g
Kalorie
194 kJ /
46 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Varkensburgers met Gorgonzolasaus en Marsala Peren
Brak ocen
Volcano Steak Burgers
Brak ocen
Aperol® Sour met Aquafaba Foam
10 min
Gestoomde kaneelbroodjes XXL
50 min
Paëlla
50 min
Champagne en pompelmoes sorbet
Brak ocen
Thaise nachos
Brak ocen
Sushi tacos
1 godz.
Volkoren pitabrood
Brak ocen
Gebakken buns
Brak ocen
Muntthee
25 min
Sushi buche met mango, zalm, avocado en gemberchips
2 godz.