Bolo abelhinha com cobertura

Bolo abelhinha com cobertura

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
35 unidades

Składniki

Massa
  • óleo de girassol mais q. b. para untar
    200 g
  • açúcar demerara
    140 g
  • ovos
    5
  • farinha de trigo
    380 g
  • essência de baunilha
    ½ c. sopa
  • fermento químico em pó
    15 g
  • leite
    230 g
  • limão siciliano somente as raspas da casca
    ½
Cobertura
  • queijo cremoso
    450 g
  • iogurte natural
    80 g
  • açúcar refinado
    120 g
  • limão siciliano somente as raspas
    ½
  • suco de limão
    15 g
Chocolate derretido
  • chocolate ao leite em pedaços
    100 g
  • óleo de girassol
    10 g
  • pêssego em calda em metades, escorridos, (480 g aprox. peso líquido)
    35
  • amêndoa laminada
    50 g
  • sementes de gergelim preto
    1 c. sopa

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidade

Sód 88.5 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 875.5 kJ / 209.3 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...