Demo Argentina y Uruguay Risotto

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 40 g de queso parmesano cortado en trozos (3 cm)
  • 1 chalota (aprox. 30 g)
  • 40 g de manteca
  • 10 g de aceite de oliva
  • 320 g de arroz para risotto (por ej. Carnaroli, Arborio) de 14-15 minutos de cocción
  • 60 g de vino blanco seco
  • verduras variadas en tiras finas, (zanahorias, zucchinis, champiñones)
  • 820 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de verduras
    1 cucharadita de concentrado de caldo de verduras casero,
  • ½ - 1 cucharadita de sal (al gusto)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 9 g
Kalorie 1812 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...