Festive Camembert Wreath

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 portions

Składniki

Pizza Dough
  • olive oil for greasing
  • water
    220 g
  • sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • strong white bread flour
    400 g
  • olive oil
    30 g
  • fine sea salt
    1 tsp
Filling
  • shallots halved
    3
  • unsalted butter
    50 g
  • dried cranberries
    140 g
  • sugar
    40 g
  • port
    50 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • fresh thyme leaves
    2 sprigs
Assembly
  • pistachio nut, salted, shelled slivered, plus extra to garnish
    30 g
  • Camembert whole, removed from packaging (approx. 200 g)
    1
  • streaky bacon, cured (opcjonalnie) cut in pieces, fried, drained
    130 g
  • medium egg lightly beaten
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 273.5 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 1116.3 kJ / 266.8 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 40.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...