Urządzenia i Akcesoria
Paella
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
olive oil100 g
-
boneless chicken thighs cut in 4 cm cubes500 g
-
garlic cloves2
-
capsicums sliced300 g
-
green beans cut in 2 cm length150 g
-
carrot cut in cubes (1 cm x 1 cm)100 g
-
canned crushed tomatoes100 g
-
salt1 tsp
-
fresh rosemary (leaves only)1 sprig
-
paprika powder½ tsp
-
saffron thread1 pinch
-
water700 g
-
short grain rice (paella rice)300 g
-
lemon cut in wedges1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
744.6 mg
Białko
29.8 g
Kalorie
3335.7 kJ /
797.3 kcal
Tłuszcz
44.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
68.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Shanghai Mooncake
Brak ocen
Moroccan lamb with couscous
1 godz. 50 min
Green Goddess Salad
10 min
Indonesian green spice paste
40 min
Yellow chicken curry with rice
1 godz.
Classic madeleines
24 godz. 30 min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM6)
Brak ocen
Hamburgers
30 min
Spicy Beef with Red Peppers
30 min
Salted caramel and chocolate cake
1 godz. 45 min
Mini Burger Sliders
1 godz. 50 min