Empanadas de carne - Argentina

Empanadas de carne - Argentina

5.0 2 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 unidades

Składniki

Massa
  • farinha de trigo
    300 g
  • água
    120 g
  • manteiga
    80 g
  • sal
    ½ c. chá de
Recheio
  • cebola
    200 g
  • pimentão vermelho em pedaços, sem sementes
    80 g
  • pimentão verde em pedaços, sem sementes
    70 g
  • dente de alho
    1
  • azeite
    30 g
  • carne moída
    300 g
  • sal
    1 c. chá de
  • orégano seco
    ½ c. chá de
  • páprica doce em pó
    ½ c. chá de
  • pimenta calabresa
    ½ c. chá de
  • cominho em pó
    ½ c. chá de
  • ovos bem cozidos, picados
    2
  • azeitonas verdes, sem caroços cortadas em pedaços
    10
  • uva passa preta
    30 g
Montagem
  • manteiga para untar
  • farinha de trigo para polvilhar
  • ovo batido
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidade

Białko 11.5 g
Kalorie 1210.6 kJ / 289.3 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 28.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...