Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 40 g açúcar
- 1 c. chá de cacau em pó
- 1 c. chá de canela em pó
- 1 pitada de noz-moscada
- 80 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 1 ovo
- 5 g vinagre
Mousse
- 120 g natas
- 120 g chocolate branco partido em pedaços
- 100 g açúcar
- 120 g manteiga
Montagem
- 30 g amêndoa s/ pele
- 30 g pistácios
- 80 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate com natas
45 Min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1h 15min
Crepes soufflé
1 Std. 10 Min
Tarte de chocolate e creme de avelã
40 Min
Bolo de crepes com avelãs caramelizadas
55min
Cassata de avelã e chocolate
8h
Bolacha gigante
4h 15 min
Torta de chocolate e castanha
1h 15min
Bolachas de leite condensado cozido
1 Std.
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25 Min
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Tarte fresca de limão
2h