Salada de legumes de verão

Salada de legumes de verão

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 doses

Składniki

Molho de tahini
  • salsa só as folhas
    2 pés de
  • pasta de sésamo (tahini)
    70 g
  • xarope de ácer
    30 g
  • limão só o sumo
    1
  • pimenta-de-caiena em pó
    ¼ c. chá de
  • sal
    ¼ c. chá de
  • água
    40 g
Salada
  • quinoa
    100 g
  • água
    600 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • feijão-verde redondo cortado em metades
    150 g
  • curgete cortada em rodelas (1 cm aprox.)
    500 g
  • espargos verdes cortados em pedaços
    250 g
  • Azeite q.b. p/ temperar
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • salada mista de folhas baby
    120 g
  • queijo labne
    100 g
  • figos cortados em quartos
    3
  • amêndoa em palitos torrada
    3 c. sopa de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 182 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 1017.1 kJ / 243.1 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 30.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...