Zupa jarzynowa i danie na Varomie

4.3 3 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 - 1 ½ ząbka czosnku
  • 1 filet z piersi kurczaka (200-350 g), bez skóry, pokrojony na kawałki (ok. 2 x 2 x 1 cm)
  • ½ - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 30 - 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ pomidora (ok. 90 g)
    1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 60 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 60 g różyczek brokułu
  • 510 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g makaronu, suchego np. kokardki, muszelki, orzo lub zacierki, o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)
  • 100 g warzyw, mieszanych świeżych, np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek, pokrojonych na kawałki
    100 g warzyw, mieszanych, świeżych, np. cukinii, marchewki, dyni, pokrojonych na wstążki (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu
    1 łyżka jogurtu naturalnego, lub greckiego
  • natka pietruszki, świeża do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 740.4 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 1181.6 kJ / 282.4 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 27.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...