Pudim de alperce com chantilly e praliné de amêndoa da Débora Cabral

Pudim de alperce com chantilly e praliné de amêndoa da Débora Cabral

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 doses

Składniki

Praliné
  • amêndoa s/ pele
    100 g
  • açúcar
    125 g
  • água
    50 g
Pudim
  • alperce seco
    150 g
  • água
    150 g
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • limão só o sumo
    ½
  • ovos
    6
  • sal
    1 pitada de
  • açúcar mais q.b. p/ polvilhar
    180 g
Cobertura
  • natas c/ 35% de gordura bem frias
    400 g
  • açúcar em pó
    20 g
  • limão só o sumo
    ½

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 100.6 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 2560.9 kJ / 612.1 kcal
Tłuszcz 33.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 74.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...