Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 Blätter Gelatine, weiß
- 500 g Zucker, braun oder weiß
- 800 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 8 Eier
- 200 g weißer Rum
- 1000 g Naturjoghurt, 3,5% Fett
- 2 Limetten, unbehandelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1980 kJ / 473 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnencreme
3h 30min
Bayerische Creme
8h
Limoncello-Creme
5h
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15 min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1h 50 min
Engelsspeise
30min
Schokoladenmousse marmoriert
8h 35 min
Biskuitdessert Zuppa inglese
2h 30 min
Himbeerwolke
2h 10min
Glühweinsabayon
10 min
Beerenmousse
5h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30 min