Risottata Mafaldine mit cremiger Pilz-Tomatensauce

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesankäse in Würfel geschnitten (2 cm)
    40 g
  • Speckwürfel
    150 g
  • frische Pilze in Scheiben geschnitten
    100 g
  • Tomate, in der Dose
    350 g
  • Rahm (aus Kuhmilch hergestellt)
    200 g
  • Gemüsebrühwürfel (für 0,5 l)
    1
  • Salz
    ½ - 1 TL
  • Knoblauchpulver
    1 Prise
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Chilischote, rot, getrocknet
    1 Prise
  • Wasser
    300 g
  • Mafaldine Pasta
    300 g
  • Basilikumblätter, frisch in Stücke gerissen
    5

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 861.9 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 1505.2 kJ / 359.8 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 61.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...