Purea di patate

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 1500 g di patate a pasta farinosa a fette (2 cm)
  • 1 ½ cucchiaini di sale
  • 530 g di latte
  • 50 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 423.2 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 835.8 kJ / 199.8 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...