Urządzenia i Akcesoria
Chałka z waniliową kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1 sztuka
Składniki
Waniliowa kruszonka
-
20 g mąki krupczatki, typu 45020 g mąki pszennej typu 450
-
15 g cukru wanilinowego15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
Chałka
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
25 g cukru
-
75 g maślanki, powstałej po ubiciu masła75 g mleka
-
1 jajko rozmiar M
-
1 żółtko (patrz wskazówka)
-
280 g mąki pszennej typu 450
-
¼ łyżeczki soli
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 białko roztrzepane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
762.7 mg
Białko
52.8 g
Kalorie
8569.6 kJ /
2048.2 kcal
Tłuszcz
76.1 g
Błonnik
13.4 g
Tłuszcz nasycony
43.7 g
Węglowodany
289.5 g