Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti Carbonara
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)60 g
-
pecorino cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)30 g
-
shallot (approx. 30 g)1
-
bacon cubes150 g
-
extra virgin olive oil20 g
-
water1200 g
-
salt¾ tsp
-
dried spaghetti350 g
-
medium eggs (see tip)3
-
egg yolk from medium egg1
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
945.5 mg
Białko
27.9 g
Kalorie
2794.4 kJ /
667.9 kcal
Tłuszcz
30.1 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
69.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomato and Bacon Spaghetti
35 Min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 Min
Big Mac Style Wraps
40 Min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 Min
Quick Bread Rolls
45 Min
Spicy Beef with Red Peppers
30 Min
Lemonade
5 Min
Fish Burger with Salt and Vinegar Shoestring Potatoes
45 Min
Macaroni carbonara
30 Min
Brioche Burger Buns
4 Std.
Sweet and sour chicken with rice
45 Min
Lasagne Bolognese with Fresh Spinach Pasta
3 Std.