Gehaktballen en Aardappelen met Amandelsaus

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portie

Składniki

  • brood, wit, oudbakken
    40 g
  • melk
    50 g
  • teentjes knoflook
    3
  • peterselie, vers plus extra, fijngehakt, voor de garnering
    9 takje
  • gemengd gehakt
    500 g
  • zout
    1 theelepel
  • zwarte peper, gemalen
    ½ theelepel
  • ei
    1
  • olijfolie
    30 g
  • brood in blokjes (1 cm)
    30 g
  • amandelen, gepeld
    60 g
  • wijn
    70 g
  • water
    400 g
  • groentebouillon poeder
    1 tl
    1 tl zout
  • zoete paprikapoeder
    ½ tl
  • aardappelen in stukken gesneden (3-4 cm)
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 780.8 mg
Białko 32.3 g
Kalorie 2616.5 kJ / 625.4 kcal
Tłuszcz 39.9 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 36.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...