Paëlla

Paëlla

4.5 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portie

Składniki

  • gele ui in tweeën gesneden
    100 g
  • teentjes knoflook
    2
  • olijfolie
    15 g
  • langkorrelige rijst
    250 g
  • water
    600 g
  • kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) verkruimeld
    1
  • gehakte tomaten, uit blik
    200 g
  • saffraan
    1 dosis
  • paprikapoeder zoet
    2 tl
  • olijven, zwart, ontpit (opcjonalnie)
    100 g
  • gele paprika in reepjes snijden
    75 g
  • rode paprika in reepjes snijden
    75 g
  • zout aan te passen naar smaak
    3 snuifjes
  • peper, gemalen aan te passen naar smaak
    2 snuifjes
  • mosselen, vers, schoongemaakt
    500 g
  • verse sperziebonen
    100 g
  • groene erwten, vers
    100 g
  • kippenborst filet, zonder vel in stukjes gesneden (3 cm)
    300 g
  • chorizo dun gesneden
    200 g
  • inktvis ring, rauw
    250 g
  • gekookte garnalen gepeld
    200 g
  • citroen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1451 mg
Białko 68 g
Kalorie 3533.8 kJ / 844.6 kcal
Tłuszcz 29.9 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 71.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...