Japanse Ramen Noedelsoep

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portie

Składniki

  • varkensbuik vlees, ontbeend, met zwoerd
    400 g
  • teentjes knoflook
    3
  • Japanse sojasaus (of shoyu)
    60 g
  • sesamolie
    10 g
  • water
    2000 g
  • gedroogde noedels ramen
    375 g
  • jonge spinazie, vers
    100 g
  • kippenbouillon
    750 g
  • rijstazijn zwart
    1 tl
  • gember, vers wortel gesneden (3 mm)
    2 kleine stukjes
  • pikante paprikapoeder
    ½ tl
  • eieren
    2
  • nori vellen (9 cm x 3,5 cm)
    12
  • zoete maïskorrel, uit blik
    4 eetlepels
  • lente-uien in dunne plakjes, voor de garnering
    2
  • geroosterd sesamzaad voor garnering
    2 tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 2966.6 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 4584.7 kJ / 1095.8 kcal
Tłuszcz 77.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 28.8 g
Węglowodany 69.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...