Albóndigas en salsa de tomate

3.6 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 raciones

Składniki

Albóndigas
  • de pan en trozos de 2 cm
    40 g
  • de leche
    50 g
  • de hojas de perejil fresco (y parte del tallo)
    5 g
  • diente de ajo
    1
  • de carne picada de ternera
    400 g
  • huevos
    2
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de pimienta negra molida
    1 pellizco
Salsa de tomate
  • de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
    20 g
  • diente de ajo
    1
  • de cebolla en gajos
    200 g
  • de tomate troceado en conserva
    600 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta negra molida
    1 pellizco

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 393 kcal / 1647 kJ
Białko 27.2 g
Tłuszcz 22.4 g
Węglowodany 22.3 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 1360.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...