Wersje kompatybilne
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cream Puff Pastry
- 5 ½ oz water
- 3 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp sugar
- 4 ½ oz all-purpose flour
- 3 jumbo eggs
Chocolate Sauce
- 9 oz dark chocolate, 70% cocoa, cut into pieces
- 1 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 7 oz whole milk
- vanilla ice cream, homemade or ready-made
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Brownies
50 Min
Chocolate Icing (Ganache)
20 min
Chocolate Mousse
3h 20 min
Vanilla Ice Cream
12 godz.
Quick Puff Pastry
1h 20min
Focaccia with Onions
1h 30min
Fruit Sauce (Coulis)
10min
Cheesecake (Baked)
7h 20min
Chocolate Ice Cream
12 godz.
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2h
Lemon Pound Cake
2h
Apple Pie
3h 30min