Vegetable Stock Paste

4.8 98 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese (opcjonalnie) cut into pieces (1¼ in.)
    2 oz
  • celery stalks cut into pieces
    7 oz
  • carrots cut into pieces
    9 oz
  • onions halved
    3 ½ oz
  • tomatoes cut into pieces
    3 ½ oz
  • zucchini cut into pieces
    5 ½ oz
  • garlic clove
    1
  • fresh mushrooms
    2 oz
  • dried bay leaf (opcjonalnie)
    1
  • mixed fresh herbs (e.g. basil, sage, rosemary), leaves only
    6 sprigs
  • fresh parsley
    4 sprigs
  • coarse salt
    4 ½ oz
  • dry white wine
    1 oz
    1 oz water
  • olive oil
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 77.4 kcal / 323.7 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 2.9 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 8304.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...