Steak de bœuf sous-vide (rare) avec sauce béarnaise

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • steaks de filet de bœuf (d'env. 180-200 g, 3 cm d'épaisseur)
    4
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre noir, moulu
    ¾ c. à café
  • de thym, frais
    4 brins
  • de jus de citron
    30 g
    1 c. à café rase d'acide citrique
  • eau jusqu'à la marque maximale, de sorte que les sachets soient recouverts
    un peu d'
  • d'échalotes coupées en deux
    50 g
  • d'estragon, frais effeuillé
    1 - 2 brin(s)
  • de vin blanc, sec
    50 g
  • de vinaigre de vin blanc selon les goûts
    ¾ - 1 c. à soupe
  • de beurre en morceaux
    200 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • de beurre
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 802 kcal / 3363 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 67 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 35 g
Sód 94 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...