Egg Salad in Crispy Easter Nests

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 pieces

Składniki

Eggs
  • large eggs cold
    6
  • water to fill to 1 liter mark
Easter Nests
  • unsalted butter to grease
  • all-purpose flour plus extra to dust
    9 oz
  • olive oil
    1 oz
  • water
    4 oz
  • salt
    ½ tsp
Egg Salad
  • fresh parsley leaves only
    2 sprigs
  • shallot
    ½ oz
  • sour cream
    1 oz
  • yellow mustard
    2 tsp
  • mayonnaise
    2 tsp
  • vinegar
    2 tsp
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • fresh chives (opcjonalnie) to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 351.2 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 672.6 kJ / 160.7 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...