Cremet pasta med kylling og soltørrede tomater

Cremet pasta med kylling og soltørrede tomater

4.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • løg, brune skåret i halve
    70 g
  • fed hvidløg
    2
  • bredbladet persille, frisk kun blade
    1 kvist
  • basilikum, frisk kun blade, plus ekstra til pynt
    1 kvist
  • rød chili, frisk udsået, hvis det foretrækkes
    ¼ - ½
  • tørrede tomater
    100 g
  • smør
    30 g
  • kyllingebryst, uden skind skåret i stykker (2-3 cm)
    500 g
  • fløde, 35 %
    250 g
  • vand
    350 g
  • hvidvin
    80 g
  • hønsebouillon (se tips)
    1 spsk
  • pasta, penne
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 886 mg
Białko 40 g
Kalorie 2954 kJ / 703 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie