Kreolische Empanadas
TM6

Kreolische Empanadas

4.8 (8 ocen)

Składniki

Füllung

  • 400 g Porree, halbiert, in Stücken (2 cm)
  • 100 g grüne Paprika, in Stücken
  • 2 Knoblauchzehen
  • 30 g Sonnenblumenöl
  • 60 g Schweineschmalz
  • 1 EL Zucker
  • 500 g Hackfleisch, gemischt
  • 30 g Sultaninen (opcjonalnie)
  • 10 g Salz
  • 1 TL Oregano, getrocknet
  • 1 TL Chili, gemahlen
  • 1 TL Nelkenpulver
  • 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
  • 1 TL Pfeffer

Fertigstellung

  • 4 Eier, davon 1 verquirlt
  • 6 Pck. Pizzateig, aus dem Kühlregal (à 400 g)
  • 18 Oliven, grün, entsteint, abgetropft, halbiert

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
688 kJ / 164 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy