Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Dattel-Kuchen (Glutenfrei)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 Scheiben
Składniki
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten60 g
-
240 g weißer RundkornreisVollkornreis240 g
-
Datteln, entsteint100 g
-
Äpfel geviertelt140 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Natron1 TL
-
Flohsamenschalen10 g
-
Salz½ TL
-
Walnusshälften80 g
-
Eier4
-
Wasser100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
208.2 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
725 kJ /
173.3 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
18.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glutenfreies Backen
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 min
Tomaten-Basilikum-Brot oder -Brötchen
1 godz. 45 min
Rosmarin-Käse-Cracker
40 min
Rote Linsen-Fenchel-Aufstrich
1 godz.
Ratatouille-Galette
1 godz. 30 min
Zucchini-Rolle mit Lachs
2 godz.
Auberginen-Tomaten-Pesto
25 min
Black Russian
5 min
Bärlauch-Hummus
15 min
Grüner Kräuteraufstrich
25 min
Grüne Mini-Shakshukas
45 min
Paprika-Auberginen-Mus
1 godz.