Urządzenia i Akcesoria
Buchweizen-Maisbrot
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
1700 g
Składniki
-
Polenta (Maisgrieß) und etwas mehr zum Ausstäuben300 g
-
Butter, zum EinfettenMargarine zum Einfetten
-
Kartoffelstärke100 g
-
Buchweizenmehl (siehe Tipp)130 g
-
Flohsamenschalen80 g
-
frische Hefe10 g
-
Naturjoghurt200 g
-
Milch und etwas mehr zum Bestreichen800 g
-
Datteln, entsteint70 g
-
Salz1 TL
-
Öl50 g
-
Agavendicksaft40 g
-
10 g rustikales BrotgewürzBrotgewürz10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
101.3 mg
Białko
2 g
Kalorie
353.4 kJ /
84.5 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2025
39 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dattel-Nuss-Bällchen
20 min
Quinoa-Brot
12 godz. 45 min
Orangenkuchen
1 godz.
Triple-Kokos-Brownies
4 godz.
Pfirsich-Melba-Blechkuchen
1 godz.
Kartoffelcremesuppe
35 min
Fenchel-Möhren-Cremesuppe
35 min
Süßkartoffel-Mandel-Kuchen mit Guss
2 godz. 30 min
Mitternachtssuppe mit Lachs
45 min
Glutenfreies Dattel-Apfel-Walnuss-Teebrot
1 godz. 30 min
Butternuss-Kürbis-Eintopf
45 min
Drömmar
50 min