Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharada de mantequilla fundida
Masa
- 3 - 4 tiras de piel de limón
- 40 g de azúcar
- 200 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 1 yema de huevo
- 1 chorrito vinagre
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Lemon curd
- 130 g de azúcar
- 3 - 4 tiras de piel de limón
- 85 g de zumo de limón
- 60 g de mantequilla
- 2 huevos
Merengue
- 2 claras de huevo
- 50 g de agua
- 200 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 2.01 g
- Węglowodany
- 21.53 g
- Tłuszcz
- 6.71 g
- Błonnik
- 0.29 g
Alternatywne przepisy
Merengue suizo
10min
Bizcocho genovés
1 Std. 50 Min
Masa sablé
1 Std. 50 Min
Glaseado blanco
5min
Tarta de limón y merengue
3h
Merengue italiano
20 min
Tarta de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Masa sablé con almendras (sin huevo)
45 min
Lemon curd (Espesar)
20 min
Tarta de crema pastelera y fresas
2 godz. 15 min
Almíbar básico
10min
Crema de limón (Lemon curd)
25min