Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 gramů hladké mouky
- 200 gramů plnotučného mléka
- 50 gramů oleje
- 1 vejce
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 656 kJ / 157 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Tvarohové housky
1h 50 min
Banánová bábovička
55 min
Celozrnné knedlíky s burisony
50min
Italský velikonoční chléb
3 Std. 50 Min
Uzly se slaninou a cibulí
1h
Rychlé burgrové bulky s kypřicím práškem do pečiva
30 min
Žitný chléb
3 Std. 50 Min
Bílé pečivo
1h
Celozrnné špaldové housky
35min
Chléb
1h 40 min
Bageta
3 godz. 45 min