Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha tipo 65
- 20 g açúcar
-
5
g cacau em pó
lub 5 g chocolate em pó - 1 pitada de canela em pó
- 80 g óleo
- 60 g vinho da Madeira
- 5 g vinagre de vinho branco
Recheio
- 120 g açúcar
- 2 c. sobremesa de café solúvel
- 480 g queijo mascarpone
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 1 clara de ovo p/ pincelar
- Óleo q.b. p/ pincelar e fritar
- Açúcar em pó q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 823.6 kJ / 196.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 90.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canja de pombo
Brak ocen
Farfalle com bacon e cogumelos
55min
Queijadinha com laranja
Brak ocen
Bolo pão de queijo
45 Min
Menu: Salada de fajitas de frango e arroz doce com pera caramelizada
1h 15min
Torta de maracujá com chocolate
4h 15 min
Bifes enrolados com cornichons e couve-roxa
Brak ocen
Brioche
8h
Panquecas de batata ralada -TM5
35 Min
Manteiga de ervas aromáticas
10 min
Carne de vaca picante com pera
50 min
Bolo de chocolate cozido duas vezes
1h 15min