Bubur Jamur dan Seafood

Bubur Jamur dan Seafood

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porsi

Składniki

  • bawang putih
    15 g
  • minyak sayur
    10 g
  • jamur campur segar potong menjadi beberapa bagian
    150 g
  • air
    500 g
  • nasi putih matang
    200 g
  • wortel kupas dan potong dadu (sekitar 1 cm)
    100 g
  • garam
    ½ sdt
  • gula
    ⅛ sdt
  • udang kupas mentah potong-potong (sekitar 2 cm)
    30 g
  • kerang segar, dibersihkan
    60 g
  • cumi-cumi buang bagian dalam, cuci bersih, potong-potong (sekitar 2 cm)
    50 g
  • bubuk lada putih
    ¼ sdt
  • seledri (Chinese celery) ambil batangnya, cincang
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 594.5 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 1351.4 kJ / 323 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 4191 g
Węglowodany 52.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie