Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 全鸡腿, 带骨, 去皮,切块(5公分)
- 2 茶匙 盐
- 3 个 蒜瓣
- 15 克 新鲜姜, 去皮
- 150 克 炸葱, 自制 (参考贴士)
- 40 克 酥油
- 1 汤匙 芫荽粉
- 1 茶匙 茴香粉
- 1 茶匙 孜然粉
- ¼ 茶匙 肉桂粉
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 100 克 淡奶
- 100 克 番茄泥 (参考贴士)
- 60 克 番茄酱
- 400 克 水
- 40 克 杏仁片 ,香烤
- 60 克 金葡萄干 ,香煎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1918 kJ / 458 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 740 mg